Steden

Steden

Steden in de omgeving

Vanuit Zonnewende bent u in minder dan een half uur – met de auto – in de twee grote, mooie steden, Eindhoven en Tilburg. In Den Bosch bent u zelfs binnen een kwartier.

Den Bosch

In Den Bosch komen oud en nieuw heel mooi samen. Het is een gezellige vestingstad vol geschiedenis, winkels , restaurants en kroegen.

Tip: Binnendieze Rondvaart
Boek een rondvaart over de Binnendieze, met een gids die alles weet van de stad van de Bossche Bollen. De rondvaarten gaan door en – letterlijk – onder de stad. Er zijn vele soorten vaarten, met allemaal een andere inhoudelijke invalshoek. Vol romantiek, maar ook interessant voor jongeren.

Hier vindt u meer informatie, ook over Den Bosch zelf:
http://dagjedenbosch.com/activiteiten/groep/varen-op-de-binnendieze/

Eindhoven

Eindhoven is een beleving op zichzelf. Als u door het centrum wandelt, voelt u dat de economie hier in volle bloei staat dankzij Brainport. Een stadshart met winkels in alle soorten en maten. En natuurlijk het Van Abbe Museum.

Tip: Van Gogh-Roosegaarde pad
Neem met uw (huur)fiets ’s avonds het Van Gogh-Roosegaarde pad. U fietst over een asfalt met duizenden fonkelende steentjes, die het licht uitstralen dat ze overdag hebben opgezogen. Het fietspad is een creatie van de kunstenaar Daan Roosegaarde. Alle steentjes bij elkaar vormen de Sterrennacht van Van Gogh. U fietst over een schilderij dat op unieke wijze opnieuw tot leven komt. Elke avond opnieuw.
http://www.visitbrabant.nl/nl/evenementen/van-gogh-roosegaarde-fietspad