Eten & drinken

Eten & drinken

(H)eerlijk eten

Eten en drinken is altijd standaard inbegrepen bij je verblijf in groepsaccommodatie Zonnewende. En het bereiden van heerlijk en eerlijk eten is de passie van onze koks. Zij werken dan ook zoveel mogelijk met verse en biologische streekproducten zonder kunstmatige toevoegingen. Zo wordt elke maaltijd een feestje. En daar zijn we best een beetje trots op.

Ontbijt
Een goed begin van de dag is belangrijk! Ons ontbijtbuffet is dan ook lekker en gevarieerd. Of je nu houdt van vers afgebakken broodjes, beschuit, muesli of ontbijtkoek. Natuurlijk zijn er ook zoet beleg, vlees en kaas. Een vers kopje koffie, warme chocolademelk, een kopje thee of sap zijn onbeperkt te verkrijgen.
Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van onze maaltijden.

Lunch
De lunch is nog uitgebreider dan het ontbijt. We hebben dan extra soorten vers afgebakken broodjes. Ook krijg je een verse kop soep of een warme snack en een salade. Koffie, thee en chocolademelk zijn ook tijdens de lunch inbegrepen.

Tussendoortje
Tussen de lunch en het diner wordt er een fruitmomentje verzorgd. (u mag zelf de tijd bepalen in overleg met de keuken).

Diner
Onze koks maken elke avond een drie gangen diner klaar. Koken voor grote gezelschappen is een uitdaging. We zijn dan ook fier op de zeer goede beoordelingen. Eenvoudig, toegankelijk, voedzaam en toch zeer smakelijk!
We starten met een voorgerecht zoals brood met smeersels of een vers kopje soep.
Het hoofdgerecht bestaat altijd uit een gezonde combinatie van vlees, saus en een passend seizoensgebonden garnituur.
Ter afsluiting wordt altijd een verrassend dessert gepresenteerd.

Jij en je gezelschap kunnen ook kiezen voor een barbecue.

Sinds kort zijn wij trotse bezitters van een heus Chill & Grill plein. Naast een aantal barbecues, staan er picknicktafels waar jij en je gezelschap gezellig kunnen zitten. Het Chill & Grill plein bevindt zich naast eetzaal 2 en 3. Bij slecht weer kun je binnen zitten en toch barbecueën.
Bij een meerdaags arrangement krijgen onze gasten de keuze tussen een BBQ, met daarbij twee stukken vlees én bijgerechten als huisgemaakte verse friet, sauzen en rauwkostsalade, of een drie gangen diner.

Luxe BBQ

Tegen een meerprijs van € 8,10 per persoon is er zelfs de mogelijkheid om luxe te barbecueën. Je krijgt dan vier stukken vlees/vis, een uitgebreid saladebuffet, warme sauzen en fruitsalade. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Diëten en allergieën
Onze koks worden jaarlijks bijgeschoold op het gebied van allergenen. We kunnen daardoor rekening houden met bijna elk dieet en elke allergie. Zo kunnen wij voedsel bereiden voor mensen met bijvoorbeeld gluten- en lactose intolerantie. Maar ook voor mensen met een andere geloofsovertuiging (denk aan halal) en vegetariërs/veganisten verzorgen wij graag een lekkere en passende maaltijd.

Als meer dan 20% van je groep een specifieke dieetwens heeft, geldt voor deze mensen een dieettoeslag van € 4,14 per persoon (per verblijf). Geef je wensen voorafgaand aan je verblijf aan ons door.
Wij houden rekening met de volgende diëten en allergenen:
-Glutenvrij
-Ei
-Vis
-Pinda
-Noten
-Soja
-Melk, inclusief lactose
-Schaaldieren
-Weekdieren
-Selderij
-Mosterd
-Sesamzaad
-Sulfiet
-Lupine
-Vegetarisch
-Veganistisch
-Halal

(H)eerlijk drinken

Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben wij afspraken gemaakt met een lokale drankenleverancier;  De Leijer uit Boxtel (0411-672473) voor al uw frisdranken, Budels bier en wijnen.

Uw voordelen op een rijtje:

  • bestellen onder vermelding van “Zonnewende”
  • dranken worden gratis gebracht
  • scherpe prijzen
  • volle onaangebroken kratten (en zelfs losse flessen) worden zonder extra kosten retour genomen
  • wij hebben Budels Bier, een lokale brouwerij met uit eigen bron gebrouwen bier
  • bij Budels Bier kunt u gratis gebruik maken van tap en glaswerk
  • u betaalt de factuur rechtstreeks aan de leverancier