Eten & drinken

Eten & drinken

(H)eerlijk eten
Eten en drinken is inbegrepen bij je verblijf in groepsaccommodatie Zonnewende. En het bereiden van heerlijk en eerlijk eten is de passie van onze koks. Zij werken dan ook zoveel mogelijk met verse en biologische streekproducten zonder kunstmatige toevoegingen. Zo wordt elke maaltijd een feestje. En daar zijn we best een beetje trots op.

Ontbijt
Een goed begin van de dag is belangrijk! Ons ontbijtbuffet is dan ook lekker en gevarieerd. Of je nu houdt van vers afgebakken broodjes, beschuit, muesli of ontbijtkoek. Natuurlijk zijn er ook zoet beleg, vlees en kaas. Een vers kopje koffie, warme chocolademelk of een kopje thee zijn onbeperkt te verkrijgen.

Lunch
De lunch is nog uitgebreider dan het ontbijt. We hebben dan extra soorten vers afgebakken broodjes. Ook krijg je een warme snack en een salade. Koffie, thee en chocolademelk zijn ook tijdens de lunch inbegrepen.

Tussendoortje
Tussen de lunch en het diner wordt er een fruitmomentje verzorgd.

Diner
Onze koks maken elke avond een driegangen diner klaar. Koken voor grote gezelschappen is een uitdaging. We zijn dan ook fier op de zeer goede beoordelingen. Eenvoudig, toegankelijk, voedzaam en toch zeer smakelijk!
We starten met een voorgerecht zoals soep. Het hoofdgerecht bestaat altijd uit een combinatie van vlees, een seizoensgebonden saus en een passend garnituur. Ter afsluiting wordt altijd een verrassend dessert gepresenteerd. Jij en je gezelschap kunnen ook kiezen voor een barbecue. Sinds kort zijn wij trotse bezitters van een heus barbecueplein. Naast een aantal barbecues, staan er picknicktafels  waar jij en je gezelschap gezellig kunnen zitten. Het Barbecueplein bevindt zich naast eetzaal 2 en 3. Bij slecht weer kun je binnen zitten en toch barbecueën.

Bij een meerdaags arrangement krijgen onze gasten de keuze tussen een BBQ, met daarbij twee stukjes vlees én bijgerechten als huisgemaakte verse friet en rauwkostsalade, of een driegangen diner.
Luxe BBQ
Tegen een meerprijs van € 6,00 per persoon is er zelfs de mogelijkheid om luxe te barbecueën. Je krijgt dan vier stukken vlees/vis, huisgemaakte verse friet, een uitgebreid saladebuffet, warme sauzen en fruitsalade. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Diëten en allergieën
Onze koks worden jaarlijks bijgeschoold op het gebied van allergenen. We kunnen daardoor rekening houden met bijna elk dieet en elke allergie. Zo kunnen wij voedsel bereiden voor mensen met bijvoorbeeld gluten- en lactose intolerantie. Maar ook voor mensen met een andere geloofsovertuiging (denk aan halal) en vegetariërs verzorgen wij graag een lekkere en passende maaltijd.
Als meer dan 20 procent van je groep een specifieke dieetwens heeft, geldt voor deze mensen een dieettoeslag van € 3,68 euro per persoon.
Geef je wensen voorafgaand aan je verblijf aan ons door.