6 leuke activiteiten voor een schoolkamp

6 leuke activiteiten voor een schoolkamp

In groep 8 of in de brugklas komt het vaak voor dat er een schoolkamp georganiseerd wordt. Een schoolkamp wordt vaak gebruikt als afsluiting of introductie. Daarom is het van groot belang dat de jeugd het goed naar zijn zin heeft. Wij hebben een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet waar de dagen mee gevuld zouden kunnen worden.

Schoolkamp

Sportdag

Een sportdag is altijd leuk tijdens schoolkampen. De kinderen vol energie kunnen het op een speelse wijze tegen elkaar opnemen. Met warm weer kunnen sporten gecombineerd worden met waterspellen.

Kampvuur

Aan het einde van een dag kan er een kampvuur gemaakt worden. Tijdens het kampvuur kunnen er allerlei leuke dingen gedaan worden, zoals bijvoorbeeld oude oer-Hollandse spelletjes, liedjes zingen, marshmallows roosteren. De kampvuuravond wordt tijdens een schoolkamp vaak gezien als een gezellige en gemoedelijke avond.

Bonte avond

Een Bonte avond wordt meestal als afsluiter van het schoolkamp gedaan. Kinderen kunnen in groepjes tijdens het kamp samen leuke ‘optredens’ bedenken en oefenen om op de bonte avond voor de groep op te kunnen treden.

Klimmen

Klimmen is met een groep kinderen van 11-13 jaar een ontzettend leuke activiteit. De meeste touwparcoursen hebben klimroutes voor ieder niveau, dus alle kinderen kunnen meedoen.

Levend Stratego

Levend Stratego is een ontzettend leuk spel voor op een schoolkamp. De vlag verdedigen terwijl je jaagt op anderen. Het samenwerken en tactisch denken is voor de kinderen een fantastische manier om te spelen.

Uitstapje

Wanneer er op de accommodatie niet genoeg leuks te doen is, kan de groep altijd een uitstapje maken naar een leuke attractie in de buurt. Hiervoor moet er natuurlijk wel genoeg begeleiding zijn en vervoer.

Bent u benieuwd wat voor leuke attracties bij De Zonnewende in de buurt liggen? Kijk dan nu naar onze Attracties pagina.